Οδηγίες για καλό ψήσιμο
20/05/2016

Χρήσιμες συμβουλές για το κρέας

• Πρέπει πάντα να επιλέγουμε το κατάλληλο κομμάτι κρέατος για το ανάλογο μαγείρεμα.

• Υπάρχουν τα σκληρά και τα τρυφερά κομμάτια κρέατος. Τα σκληρά είναι πιο γευστικά από τα τρυφερά γι’ αυτό μαλακώνουν και νοστιμίζουν με το μαγείρεμα. Τα τρυφερά είναι λιγότερο νόστιμα και γίνονται στο φούρνο, το τηγάνι ή τη σχάρα.

• Το λίπος συμβάλλει στην γεύση και την τρυφερότητα του κρέατος. Αν όμως το αφαιρέσουμε όσο χρειάζεται δεν αλλοιώνει πολύ τη γεύση του.

• Τα κομμάτια που είναι στο μπροστινό μέρος του ζώου είναι πιο γευστικά. Αν είναι το ζώο μεγάλο σε ηλικία είναι ακόμη πιο νόστιμο, ενώ στην τρυφερότητα ισχύει το αντίθετο.

• Φρέσκο κρέας θεωρείται αυτό που είναι κόκκινο και σφιχτό.

• Για να έχουμε ένα νόστιμο και περιεκτικό «ζωμό» πρέπει να βάλουμε το κρέας μαζί με το νερό από την αρχή να βράσει. Αλλιώς ο ζωμός θα γίνει πιο ελαφρύς και αραιός.

• Εάν θέλουμε να συντηρήσουμε το κρέας στο ψυγείο του σπιτιού διατηρείται το πολύ 6 ημέρες και πρέπει να αερίζεται από παντού.

• Τα κομμάτια που είναι για ψήσιμο πρέπει να είναι σιτεμένα. Ενώ τα κομμάτια που είναι για βράσιμο δεν παίζει ρόλο το σίτεμα.

• Στην σκληρότητα του κρέατος παίζει σημαντικό ρόλο η διατροφή και ο τρόπος σφαγής του ζώου (να μην τρομάξουν και στρεσαριστούν γιατί έτσι δημιουργείται η σκληρότητα). Στη φάρμα μας διαλέγουμε πάντα τις καλύτερες βιολογικές τροφές σε συνδυασμό με την ελεύθερη βοσκή.