Πανσέτες με μέλι και πορτοκάλι
24/06/2015
Μοσχάρι ριγανάτο
24/06/2015

Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και λεμόνι, σερβιρισμένα με πουρέ ρεβιθιών

 

lamb-hummus-green-beans

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πασπαλίζετε τα παιδάκια με αλατοπίπερο και το μίγμα των μυρωδικών, τα περιχύνετε με δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξύδι και τα ανακατεύετε καλά.

Τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στο μεταξύ στραγγίζετε τα ρεβίθια (κρατάτε λίγο από το ζουμάκι τους) και τα πολτοποιείτε στο multi μαζί με το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιών, ανάλογο αλατοπίπερο και έξι με επτά κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από ζουμάκι τους, ώστε να γίνει ο πουρές πιο βελούδινος.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες ή το γκριλ και ψήνετε τα μαριναρισμένα παιδάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά. Ενδιάμεσα τα αλείφετε με τη μαρινάδα τους.

Σερβίρετε τα παιδάκια συνοδεύοντας με τον πουρέ των ρεβιθιών και μερικά φυλλαράκια μέντας ή δυόσμο.

Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και επιπλέον πιπεράκι.