Ψαρονέφρι με μανιτάρια και κρασί με πουρέ πατάτα, καρότο, πράσο
24/06/2015
Λουκάνικα με μέλι και τσίπουρο
24/06/2015

Μακαρόνια με λουκάνικο και μπαλσάμικο

makaronia

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει, το αλατίζετε και μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, βάζετε το τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα λουκάνικα. Τα μαγειρεύετε να ροδίσουν για 3 – 4 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά.

Στο τηγάνι που είχατε τα λουκάνικα, βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα μαγειρεύετε να μαλακώσουν. Προσθέτετε την ντομάτα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το ξύδι, αλατοπίπερο, ρίγανη και βασιλικό. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά, να πυκνώσει η σάλτσα.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ξαναγυρίζετε στην κατσαρολά. Προσθέτετε τη σάλτσα, τις ελιές και τα λουκάνικα. Ανακατεύετε, μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε προσθέτετε τριμμένο σκληρό τυρί.

Πηγή: http://newpost.gr/