Αρνίσια παϊδάκια με σκόρδο και λεμόνι, σερβιρισμένα με πουρέ ρεβιθιών
24/06/2015
Σίτεμα
20/05/2016

Μοσχάρι ριγανάτο

Ο έντονος και ιδιαίτερος χαρακτήρας του πιάτου αυτού συνδυάζεται ιδανικά με γεύση ουδέτερη μεν, εξαιρετικής ποιότητας δε, όπως λ.χ.με κάποιο παραδοσιακό ελληνικό ζυμαρικό (μακαρούνες, χωριάτικες χυλοπίτες, στριφτάρια, φλωμάρια ή αλλα), που θα βρείτε στο κατάστημά μας. Άλλη πρόταση είναι να το συνοδεύσουμε με ζυμαρικό κουσκούς, ραντισμένο με λίγο ελαιόλαδο.

mosxaraki-riganato

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

Όταν κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος.

Τα γυρίζουμε και τα σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το νερό, ελέγχουμε να καλύπτει τα κομμάτια κατά τα 2/3 και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.

Τότε χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1 ½ ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ και η σάλτσα να δέσει.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, λίγο όμως ώστε στο τέλος να έχουμε λίγη αλλά καλά μελωμένη σάλτσα.

Πηγή:ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ