ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

Πανσέτες με μέλι και πορτοκάλι

[one_third]



Υλικά:

Πανσέτες: 1 κιλό
Κονιάκ: 4 κουταλιές
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα: 2 κουταλιές σούπας
Σιναπόσπορος: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μέλι: 2 κουταλιές σούπας
Θυμάρι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Πορτοκάλι: 1 μέτριο (χυμός και ξύσμα)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

[/one_third]

[two_third]

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eκτέλεση

1. Βάζετε σε μπολ (όχι μεταλλικό) όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τις πανσέτες. Τις τυλίγετε καλά στη μαρινάδα, τις σκεπάζετε και τις βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε σε τάψι τις πανσέτες μαζί με τη μαρινάδα και ψήνετε για 40 περίπου λεπτά. Στη μέση του ψυσίματος γυρίζετε τις πανσέτες από την άλλη πλευρά, να ροδίσουν και από κάτω.
3. Βγάζετε από το φούρνο, αλατοπιπερώνετε και τις σερβίρετε πολύ ζεστές. Ταιριάζουν με ρύζι και πράσινα λαχανικά.

Πηγή: radicio.com

[/two_third]